SGV - Website - Achtergonden
HOME PARTNERS ZORGPROJECTEN KWALITEIT CONTACT
CLAUDICATIO INTERMITTENS
COPD
NAZORG BIJ ZIEKENHUIS ONTSLAG
STEVIG TER BEEN

CLAUDICATIO INTERMITTENS

Loopband training bij vaatproblematiek Claudicatio Intermittens (afgekort CI)
Claudicatio Intermittens is slagaderverkalking (atherosclerose). Atherosclerose kan optreden van of naar de slagaders van de benen.
Er treedt een zuurstof tekort op in de spieren in relatie tot inspanning. De lokalisatie kan zijn in de kuit, bovenbeen, heup en/of lage rug.  Deze klachten kunnen éénzijdig of beiderzijds voorkomen.
De klachten die kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld pijn bij lopen, kramp, vermoeidheid, beperkte loopafstand.

Wat doet de fysiotherapie voor u? 
Uit recente (inter) nationale onderzoeken blijkt, dat de kwaliteit van het leven en het vergroten van de pijnvrije loopafstand significant kan verbeteren middels gesuperviseerde looptraining door een hiervoor opgeleide fysiotherapeut die aangesloten is bij het Claudicationet. Binnen het samenwerkingsverband wordt dit verzorgd door 'Centrum voor Fysiotherapie en Manuele therapie'.

Wat is looptraining en wat kunt u zelf doen?

Gesuperviseerde looptraining houdt in: Onder begeleiding van een hiervoor opgeleide fysiotherapeut werken aan conditie verbetering, aanpassen van de kwaliteit van bewegen middels geprotocolleerde stappen.
Al kunnen de klachten vervelend zijn, ernstig hoeft het niet te zijn. Wel kunt u, indien van toepassing, stoppen met roken, afvallen en een juiste hoeveelheid beweging aanwenden.
Hier bieden wij op maat ondersteunende zorg vanuit POH (praktijkondersteuner huisarts), diëtist en uw huisarts.

 

STICHTING GEZOND VLEUTEN

Disclaimer
Copyright Ā© 2014 - Boundless Software | Prima Ontwerp